Oświadczenie Zarządu Klubu

Logo Wda Świecie na tle murawy

Na wczorajszym posiedzeniu Zarząd KS Wda Świecie podjął ostateczna decyzję w sprawie przyszłości zespołu piłkarskiego seniorów w rozgrywkach III lig. Poniżej publikujemy treść oświadczenia.

Oświadczenie Zarządu

Na posiedzeniu Zarządu Klubu Sportowego Wda Świecie w dniu 08.01.2018r po przeanalizowaniu sytuacji finansowej zespołu seniorów piłki nożnej podjęta została decyzja o kontynuacji udziału w rozgrywkach piłki nożnej o mistrzostwo III ligi grupy II zespołu KS Wda Świecie.

Uzasadnienie

Po rozmowach z władzami miasta i uzyskaniu gwarancji dodatkowego wsparcia finansowego na zespół seniorów zarząd postanowił zmienić swoją decyzję i kontynuować grę w III lidze. Mimo nie uzyskania pełnej potrzebnej kwoty do spięcia budżetu w tym miejscu bardzo chcemy podziękować naszemu głównemu sponsorowi, którym jest Miasto Świecie za okazane zrozumienie i wsparcie finansowe.

Tą drogą chcielibyśmy podziękować obecnym sponsorom i znając powagę sytuacji w jakiej znalazł się klub, Zarząd już dziś zwraca się z prośbą do potencjalnych nowych sponsorów o wsparcie świeckiej piłki nożnej. Mamy nadzieję, że uda się nam pozyskać wystarczające środki by w dalszym ciągu móc spokojnie budować renomę klubu oraz promować miasto i gminę Świecie poprzez rozgrywki piłki nożnej.

Zarząd Klubu Sportowego

Wda Świecie